وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي از برنامهريزي اين وزارتخانه در بخش اشتغال در مناطق محروم و به ويژه استانهاي مرزي خبر داد و گفت: بايد تلاش شود تا در پروژههاي بزرگ از افراد بومي و محلي استفاده شود.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي ربيعي در مراسم اختتاميه نخستين مسابقات ملي مهارت ويژه معلولان که با حضور نمايندگان مجلس در سالن همايش ۱۷ شهريور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر ما در کشور تعدادي بيکار داريم که متأسفانه آمار دقيقي را به دلايل مختلف از تعداد جوانان بيکار نداريم.
وي تصريح کرد: بالغ بر ۴ ميليون دانشجو داريم که بايد به زودي وارد بازار کار شوند که بر اساس مطالعات صورت گرفته ميانگين رشد و بهرهوري در حوزه اشتغال ۱.۳ درصد بوده است.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ادامه داد: هم اکنون ما با تناقض بزرگي روبرو هستيم چرا که هم بيکار داريم و هم در حوزه مهارتهاي فني و حرفهاي با مشکلاتي روبرو هستيم که از طرفي کارايي ما پايين است.
ربيعي خاطر نشان کرد: متأسفانه سازمانهاي ما در پي ارتقاء توانمندسازي نيروهاي خود نيستند و ما بايد بتوانيم با آموزشهاي لازم در بخش اشتغال به جايگاه خوبي دست پيدا کنيم.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در ادامه اين مراسم ادامه داد: نظام سياسي ما به اهميت نظام تصميمگيري پي نبرده است و ما ناگزيريم نظام مهارتافزايي خود را براي خروج از اين بحران تقويت کنيم.
وي افزود: مسابقات ملي مهارت فرصت و تجربه خوب براي شناختن نيروهاي مهارتي و اين مسابقات براي نظام آموزشي مهم و کليدي است و ما بايد بتوانيم در اينگونه مسابقات مستعدترين افراد را شناسايي کنيم.
ربيعي خاطر نشان کرد: بايد بتوانيم بهرهوري در حوزه اشتغال را افزايش دهيم و خلاقيت و نوآوري ايجاد کنيم.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در ادامه اين مراسم از امضاي تفاهمنامه با برخي از دستگاهها اشاره کرد و گفت: به زودي تفاهمنامههايي با دستگاهها و وزارتخانهها و NGOها در حوزه مهارتآموزي به امضا خواهد رسيد و پيشبيني ميشود در ۳ ماهه آخر سال نتايج خوبي را در اين بخش شاهد باشيم.
وي از ايجاد و راهاندازي شبکه توانمندسازي افراد در بازار کار اشاره کرد و گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي تا پايان سال برنامههاي متعددي را براي گروههاي مختلف در بخش اشتغال و مهارتآموزي خواهد داشت.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي ادامه داد: اين وزارتخانه به دنبال قانون الزام جذب نخبگان و همچنين راهاندازي شبکه استعداد نخبگان است.
وي ادامه داد: هم اکنون موضوع اجراي نظام صلاحيت حرفهاي در دولت يازدهم دنبال ميشود و ما بنا داريم آموزشهاي مهارتي را به صورت استاني برگزار کنيم به طوري که اين طرح هم اکنون در ۶ استان به صورت پايلوت برگزار شده و به زودي در ساير استانها نيز اجرا خواهد شد.
ربيعي به استفاده از علوم دانشبنيان در برنامههاي فني و حرفهاي اشاره کرد و گفت: براي ارتقاء بايد بتوان از تکنولوژي هايتک استفاده کرد.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در ادامه به طرح اين وزارتخانه در مناطق محروم و به ويژه استانهاي مرزي اشاره کرد و گفت: بايد بتوان از نيروهاي بومي و محلي در بخش اشتغال و پروژههاي بزرگ استفاده کرد که هم اکنون اين کار با تفاهمنامهاي که با سازمان انرژي اتمي به امضا رسيده است به زودي محقق خواهد شد.
ربيعي در ادامه به اجراي طرح تکاپو اشاره کرد و گفت: اين طرح در ماه گذشته در مشهد رونمايي شد و بنا داريم اين طرح را به صورت کشوري برگزار کنيم.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي در پايان گفت: اگر بخواهيم کشور به سمت رشد و توسعه حرکت کند بايد کالاهاي با کيفيت و همراه با برند و با بهرهوري بالا توليد کنيم.
نخستين مسابقات ملي مهارت ويژه معلولان در ۴ رشته از جمله طراحي و گرافيک رايانهاي - کند و کاري روي چوب - کارور و خياطي زنانه برگزار شده است.
منبع: فارس